Олег | 2021-09-05 17:02:36

Колено

Здравствуйте около 10 дней назад заметит хруст (как щелчек при максимальном сгибании и разгибании) в колене, болей нет. Обратился к травматологу, прошел рентген - без особенностей. Затем МРТ : фото заключения прилагается. Вопрос: 1. Интересует консервативное лечение (что попить, ЛФК, массаж, физеопроцедуры)??? оперировать не буду в любом случае! 2. Что вы думаете о хондропротекторах? МРТ ПРАВОГО КОЛІННОГО СУГЛОБА П.І.Б. Лапчак Олег Іванович 1978 р.н. Проведена серія томограм в режимах Т1, Т2, PD Fat Sat в трьох проекціях. На МР-томограмах правого колінного суглоба кістки, що утворюють суглоб, мають звичайну конфігурацію і розташовані конгруентно. Інтенсивність сигналу від кісткового мозку з легким контузійним набряком медіальних виростків стегнової та великогомілкової кісток по бічній поверхні, на інших ділянках - в межах норми. Корковий шар має чіткі контури і нормальну товщину. У субхондральних відділах суглобових поверхонь помірний склероз. Хрящ, що покриває надколінок 3,6-4,2 мм (в нормі 3-4 ± 1 мм), виростки стегнової та великогомілкової кістки 1,8-2,1 мм (в нормі 2,2 ± 0,6 мм) нормальної товщини, з гетерогенним сигналом. Надколінок, його власна зв'язка, зв'язки що підтримують надколінок (медіальний і латеральний ретінакулюми) і зв'язка чотириголового м'яза стегна не змінені. Медіальний меніск колінного суглоба неправильно трикутної форми на зображеннях в сагітальній площині; має негомогенну внутрішню будову і гетерогенну інтенсивність сигналу. Визначається підвищена патологічна інтенсивність сигналу в тілі та задньому розі медіального меніска, у вигляді горизонтального сигналу, з виходом на нижній суглобовий край, без ознак формування фрагмента, з тенденцією до формування параменіскововї кісти.  Латеральний меніск колінного суглоба трикутної форми на зображеннях в сагітальній площині; має гомогенну внутрішню будову і низьку інтенсивність сигналу. Висота меніска збережена.  Передня і задня хрестоподібні зв'язки інтактні, мають нормальну товщину і характеристики сигналу. Колатеральні зв'язки без особливостей. Жирове тіло Гофа має однорідну структуру, звичайних розмірів. Визначається незначно збільшена кількість рідини в супрапателярній синовіальній сумці, в порожнині колінного суглоба. В заднє-медіальному міжм'язовому просторі візуалізується гантелеподібне вогнище з рідинними сигнальними характеристиками, розмірами 32х10х17 мм.     ВИСНОВОК: МРТ-картина дегенеративного гонартроза 0-1 ст.  Горизонтальний розрив тіла та заднього рогу медіального меніска. Хондромаляція хрящів медіальних виростків, надколінка 1 ст. Мінімальний синовіт. Невелика кіста Бейкера.

Ответы врачей 1

3986
Гужевский Игорь Витальевич
Гужевский Игорь Витальевич
травматолог / ортопед
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, ул. Воровского, 27, Институт травматологии и ортопедии АМН Украины
Телефон: 288 01 25; 067 408 21 27
1) "Интересует консервативное лечение (что попить, ЛФК, массаж, физеопроцедуры)" - что угодно, это малоперспективно. 2) "Что вы думаете о хондропротекторах?" - разное о разных.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.