Миша | 2020-12-30 20:16:28

Аденоїди у дорослої людини

Добрий вечір! У мене місяць тому заклало вуха і ніс. Я починав не чути на ліве вухо, потім перейшло на праве вухо, і я зовсім не чую з того часу. Відчуваю у тиск у вухові, шум, нібито всередині вода. З самого початку я не міг дихати носом, але після лікування у ЛОР- а стало краще. Мене лікували антибіотиками, спреями каплями в ніс, у вухо, Синупретом, Цедоксим, але слух тільки погіршився. Тепер мені встановили збільшення носоглоткової мигдалини, казали треба операцію робити. Але мені уже 24 років. Можна у такому віці зробити операцію? Нам доктор нічого не казав про аналізи, тільки про операцію яка коштую 12 тис грн. Як ви вважаєте зробити мені операцію чи ні? Відновиться слух?

Ответы врачей 1

589
Бойко Вадим Игоревич
Бойко Вадим Игоревич
лор, отоларинголог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ВІННИЦЬКА МІСЬКА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ ЦЕНТР МАТЕРІ ТА ДИТИНИ, та МЦ Евіденс
20 відст дорослого населення має гіпертрофію глоткового мигдалика. І так дійсно дана паталогія може давати кондуктивне зниження слуху. Я рекомендую зробити ендоскопію носоглотки та аудіометричне обстеження. Будьте здорові!
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.