Андрій | 2020-12-29 20:21:23

Проблеми з нюхом після коронавірусу

Я захворів на початку серпня. В кінці жовтня, підозрюючи що це був коронавірус, зробив все-таки ІФА-тест (IgG), який показав позитивний результат. Особливість моєї хвороби полягала у тому, що вона була схожа на звичайну застуду (однак літом у мене таке було хіба в дитинстві). Я приймав перших два дні парацетамол коли температура дійшла 38.5. Десь на третій день, коли темература була трохи більше 37 - у мене почав пекти, розпирати із середини ніс - що тривало десь два дні, і можливо в меншій мірі на третій день. Невеликий несухий кашель також пройшов за кілька днів. Але десь у вересні я почав відчувати якусь дуже незначну нежить з певним ледь відчутним запахом. А в жовтні, після прийому їжі, я відчув незрозумілий і не досить приємний запах, який в принципі супроводжує прийом їжі в останні більше два місяці. Цей запах або присмак відчувається при споживанні їжі у багатьох випадках, у великій або меншій мірі (чи наприклад при питті чаю, що є звично для мене, я нічого відчуваю, а кави - незрозумілий смак/запах присутній). Ну і інших запахів я очевидно не відчуваю, навіть якщо вони є - відчуваю цей запах в якомусь зміненому виді, подібному як під час їжі. Я так догадуюсь, що при коронавірусі сильно були пошкоджені нюхові рецептори (розпирання в носі було незвичне для мене, та й для коронавірусу також). Що можуть ці симптоми означати і наскільки сильно пошкоджений нюх, як це діагностувати, і чим можна відновлювати, бо за останній час ніяких позитивних змін не відбувається?

Ответы врачей 1

589
Бойко Вадим Игоревич
Бойко Вадим Игоревич
лор, отоларинголог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ВІННИЦЬКА МІСЬКА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ ЦЕНТР МАТЕРІ ТА ДИТИНИ, та МЦ Евіденс
Какосмія неприємні запахи які не відповідають дійсності. Так і скоріше за все це пов'язано з перенесеною вірусною хворобою. Чудо препаратів в отоларингології точно немає,якщо Ви підозрюєте сенсоневральну гіпосмію,какосмію рекомендую звернутися до невролога. Будьте здорові!
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.