Валентина Самойленко | 2020-11-28 11:34:30

Видозміни нігтьової пластин

Добрий день. Мене турбують мої нігті. Все почалося на початку серпня. Ніготь мізинця почав відростати з великою ямкою, я звернулася до дерматолога і мені сказали, що це можливо грибок, і виписали препарат від грибка, щоб наносити зовнішньо на ніготь протягом 3 місяців. Я це робила, і у мене це пройшло. Але з'явилося нове: на всіх нігтях з'явилися вертикальні смужки, нігті не рівній поверхні, а ребристі. І хотіла б запитати вас, що це може бути? Як з цим боротися? Я вже і вітаміни приймала, які потрібні нігтям і намагалася добре харчуватися, але це не проходить. Буду дуже вдячна за відповідь.

Ответы врачей 1

17948
Бабушкин Александр Аврамович
Бабушкин Александр Аврамович
венеролог, дерматолог, сексолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г .Чернигов, Украина, ул. Киевская, 5, частный врачебный кабинет, СПД
Телефон: 8 (097) 0017623, 8 (0462) 936226
Це не хвороба. Не травмуйте нігтьові валики, звідки йде ріст нігтьової пластини. Нанесення лаку, чи інших комплексів (основа, грунтовка, фарба, лак) можуть сховати подовжню нерівність та симптом наперстка (видно на мізинці).
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.