Оксана | 2020-11-21 02:05:27

Підвищується тиск

Доброго дня! Мені 39 років. Мій щоденний тиск 105-110/70-75.Маю вроджений двостулкових аортальний клапан. Але за останній рік піднімався разів 2 до 135-86. Від цього погане самопочуття. Також помітила, що коли якісь зміни в погоді, то одразу відчуваю - важка голова, легке запаморочення, спазм судин. Прошу порадити які перевірки краще пройти, щоб не підвищувався тиск і не було спазму судин. Де шукати причину таких станів? Дякую.

Ответы врачей 1

20
 Стародуб Юрий Сергеевич
Стародуб Юрий Сергеевич
кардиолог, анестезиолог, кардиохирург
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: ДУ «НИССХ им. Н.М. Амосова», 9:00 – 14:00
Телефон: тел.: +38-050-215-13-11
Доброго дня. Рекомендую вам обов'язково робити УЗД серця раз на півроку у кваліфікованого УЗД-спеціаліста (кваліфікованого саме по серцю та магістральних судинах) на предмет роботи вашого клапану. Тиск може підніматися і від прогресування аортальної вади, яка в вашому випадку може бути з високою ймовірністю, враховуючи 2-стулковий АК. Також перевірте судини голови і шиї на предмет звужень, та чи не підвищені гормони щитовидної залози. Якщо ви бажаєте зробити УЗД серця в НІССХ ім. Амосова, де найбільший в Україні досвід спеціалістів з вашою вродженою вадою, зателефонуйте мені, і ми розставимо всі крапки над "і" у питаннях з вашим серцем. 050-215-13-11.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.