Роман | 2020-09-27 23:55:53

Травма ахіллового сухожилля

Сім місяців тому виконане оперативне втручання по відновленню цілісності дегенеративно-зміненого ахіллового сухожилка на 70 мм вище п'яткового горба. після зняття гіпсового фіксатора проводилась ударно-хвильова терапія і самостійні вправи по рекомендації ортопеда-травматолога по розробці гомілкостопа. контрактура відсутня, нога постійно підпухала, місце операції залишалося твердим і набряклим. після масажу і комплексу вправ остання з яких - це підйом на носках двох ніг і опускання на оперованій, тиждень тому, почув і відчув, як рветься наче тканина на місці ахіллового сухожилка, нога ослабла, біль при русі з п'ятки на носок. наступний день зробив МРТ. Висновок: "Субтотальний розрив ахілового сухожилля на 44 мм проксимальніше горба п’яткової кістки, з розходженням країв до 15 мм, внутрішньлігаментозним крововиливом та збереженням частини волокон по медіальному контуру. Виражений набряк м’яких тканин по задньо-бокових поверхнях гомілки в нижній третині". Лікар ортопед-травматолог сказав, що є хороший шанс на зростання ахіллових волокон без іммобілізації, необхідно лише на місяць обмежити навантаження на ногу, якщо не зростеться потрібна буде пластика. Пройшов тиждень, набряку вже не має, рухи на травмовану ногу обмежую, біль не спостерігається, пальпаторно відчувається западіння в потенційному місці розриву, при відведенні стопи на 90 градусів візуально видніється невеличка ямка. Запитання: 1. Чи можна сподіватися на зростання ахіллових волокон без консервативної іммобілізації, або операції? 2. Чи може якась частина ахіллових волокон не зростись і це буде слабким місцем для подальших розривів? 3. Чи допоможе PRP-терапія в зростанні волокон і чи не буде втраченим час, якщо просто чекати ще три тижні?

Ответы врачей 1

3986
Гужевский Игорь Витальевич
Гужевский Игорь Витальевич
травматолог / ортопед
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, ул. Воровского, 27, Институт травматологии и ортопедии АМН Украины
Телефон: 288 01 25; 067 408 21 27
1. Ні. 2. Може. 3. а) Ні. б) буде втраченим.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.