Анастасія | 2020-07-17 10:27:56

Підвищений пролактин

Добрий день! Така проблема: у мене з 14 років порушення менструального циклу. Зараз мені 19, він не налаштувався. Була кровотеча. Її зупинила кровоспинними та гормонами. Гінеколог поставив діагноз полікестоз яічнинів. Пила Дуфастон, зараз перейшла на Дисменорм. І вже більше місяця в мене немає місячних. За рекомендацією ендокринолога здала аналіз крові на гормони. Підвищений пролактин в 2 рази (це на 4 день після того, як закінчила пити гормони). Після здачі аналізу крові пройшов місяць, і зараз мені сказали пити алактин, щоб понизити рівень пролактину. Але я не знаю теперішнього стану цього гормону. А також зробити МРТ головного мозку. Чи доречні ці рекомендації, оскільки пити гормон не знаючи теперішнього стану мені страшно. І я дуже негативно ставлюся до гормонів. Чи є сенс в МРТ? Які на вашу думку можуть бути причини і подальші дії?

Ответы врачей 1

1128
Панькив Владимир Иванович
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня! Насамперед констатую: не практикую лікувати аналізи, не знаючи Вашу вагу, супутні захворювання, родинний анамнез, артеріальний тиск, УЗД органів малого тазу і т.д. Стосовно "лікування" дисменормом - це те саме, що отримати задоволення від трьох крапель коньяку на 1 літр води. Алактин - це не гормон, а проблеми з підвищеним рівнем пролактину. Оскільки гормони щит. з-зи не порушені, рекомендую МРТ головного мозку з контрастуванням, повторити пролактин в іншій лабораторії, а також інсулін, індекс HOMA.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.