Марина | 2020-05-25 13:40:48

Тріщини слизових

Добрий день! Мені 23 роки. Все життя маю дуже суху шкіру, але особливого дискомфорту це не викликало. Але останнім часом (вже більше, ніж півроку) проблема стала відчутнішою. Складається враження, ніби слизові оболонки втратили еластичність. Наприклад, прокидаюся вранці, губи цілі, все добре, відкриваю рот, щоб чистити зуби, і відчуваю, як від кутиків або по самим губам в один момент йдуть тріщини. На слизовій носа також є дискомфорт - фізично боляче дихати носом при заняттях спортом, коли вдихаю багато повітря. В стані спокою теж дискомфорт, але менш помітний. Подібна проблема і зі слизовими інтимних зон - після кожної близькості потрібно кілька днів, щоб все зажило. На обличчі є сухі ділянки, але бактеріальне ураження можна з великою ймовірністю виключити - з іншого приводу пила курс антибіотиків широкого спектру, на стан шкіри не вплинуло. Маю сезонну алергію, систематично навесні приймаю антигістамінні, тож справа навряд в алергії. Харчування переважно правильне й повноцінне, приймаю додатково полівітаміни й комплекс для суглобів, який включає гіалуронову кислоту. Зовнішньо використовую на тіло SVR Topialise, але ефект є лише на час використання. В чому може бути проблема і які є варіанти її вирішення? Дякую заздалегідь!

Ответы врачей 1

17948
Бабушкин Александр Аврамович
Бабушкин Александр Аврамович
венеролог, дерматолог, сексолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г .Чернигов, Украина, ул. Киевская, 5, частный врачебный кабинет, СПД
Телефон: 8 (097) 0017623, 8 (0462) 936226
Спочатку огляд, потім обстеження, у т.ч. і на кандидоз, діагноз, лікування, профілактика. Ця платформа не розрахована на читання лекцій, теорії, гадання... .
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.