Ірина | 2020-04-05 18:04:28

Хронічний субкомпенований тонзиліт

Доброго дня)) Зимою в мене почалися проблеми із спиною. Дуже сильно боліла грудна частина хребта. Через якись час мене почали боліти суглоби. Здала аналізи на ревмопороби за рекомендацією лікаря. Аналізи були добрі, крім АСЛО, яке було майже 458. Сімейний лікар відправила до ревматолога. Той скерував на узд серця і щитовидки, бо в мене були збільшені лімфовузли. Також ревматолог відправив до лора, бо ознак ревматизму в мене не було виявлено. Лор оглянувши горло поставив діагноз хронічний субкомпенований тонзиліт. Призначив 5 процедур чистки мигдаликів. Крім того, ревматолог призначила біцилін-3, 3 уколи раз на тиждень. Обидва узд показали, що жодних проблем немає. Я пройшла курс промивання лакун мигдаликів, прийняла уколи, знову здала аналізи і мій результат показав 444. Я знову поїхала до ревматолога, та знову призначила біцилін-3 три уколи. Лор подивився в моє горло, промивши ще раз мигдалини, побачив ще трошки гнійні пробки, сказав, що при такому лікуванні мав бути кращий ефект, порекомендував видаляти, сказав, якщо я наважуся, дасть направлення. Ревматолг же порекомендувала ще почекати, прийняти уколи і поспостерігати. Зазначу, стан здоров’я після цих процедур покращився. Я вже не відчувала болю в спині та суглобах як раніше. Крім того, часто в мене виникало дивне відчуття в горлі, коли я виходила на холодне повітря або коли після холодного повітря приходила додому або іноді просто вдень з’являлося, коли я не виходила на повітря. Відчуття було таке, ніби здавлюються мигдалики. Я ніколи не зважала на це, думала може це від холоду і це нормально. Так от після процедур навіть це відчуття порідшало, зараз майже не з’являється. Я теж погодилася із ревматологом і знову пройшла курс біциліну, знову здала аналізи. На цей раз отримала АСЛО 428. Знову поїхала до ревматолога. На цей раз призначила сильніший біцилін-5 і спробувати полоскати горло травами. Такими як шавлія, звіробій, ромашка. Сказала спробувати цей біцилін, бо дивно, що знову маленький показник. Так от, цьооо тижня я прийняла укол біциліну. Наступного тижня у п’ятницю маю іти здавати аналізи на АСЛО, знову буду бачити результат. Скажіть, чи правильно призначено мені лікування ? Чи все таки варто проконсультуватися ще з лікарки додатково ? І ще одне питання чи варто вживати пробоітики якісь, адже це антибіотик наскільки я знаю, тому боюся, зо це може вплинути на мій імунітет якось) Буду вдячна за відповідь)

Ответы врачей 1

2515
Колпакова Марина Анатольевна
Колпакова Марина Анатольевна
отоларинголог детский, лор
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Добрый день. АСЛО не так быстро снижается на фоне лечения. Думаю все правильно вы делаете, продолжайте наблюдаться  ревматолога. Миндалины не могу оценить, поскольку не вижу их состояние.  Касательно пробиотика - можете попринимать, лишним точно не будет. 
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.