Світлана | 2020-01-29 20:27:19

АІТ

Доброго вечора пані Лілія. Виявили АІТ 10років назад чисто випадково. На протязі цього часу ТТГ в межах 1,68-2.5.Курсами пила альба і селян. Звернулась до лікаря з приводу того, що стала дуже суха шкіра, випадає волосся, погіршився зір. В грудні 2019 року здала ТТГ-2,16 .Лікар порадив місяць часу не пити нічого і повторно здати ТТГ. Здала-3.02(рівно за місяць) АТПО-81.41 Глікований гемоглобін-5.3 Віт.Д-16.4,ПТГ-27.1,Холестерин-6,68 Лікар радить прийом l-тироксину Як бути? Це вирішить проблеми? Каже ,що моя щитовидна працю на винос. Можливо знову пити альба і селян?

Ответы врачей 1

253
Таран Лилия Федоровна
Таран Лилия Федоровна
эндокринолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, МЦ 'Универсальная клиника 'Обериг''
Телефон: [email protected]
Добрий день! Враховуючи нормальний рівень ТТГ, прийом Л-тироксину навряд чи вирішить проблему із шкірою, волоссям та зором. Ви можете продовжити прийом альби, селену для підтримання нормальної функції щитовидної залози якомога надовше. Контроль тиреотропного гормону щопівроку-щорічно. У вас низький рівень вітаміну Д. Це може впливати на стан волосся. варто приймати наразі по 4000 од на добу протягом 3 міс, потім можна робити перерву, а з жовтня по березень включно приймати профілактично по 2000 од на добу. Якщо не здавали, варто здати загальний аналіз крові, щоб виключити анемію, та печінкові проби для виключення проблем з печінкою.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.