Юлія | 2019-11-19 15:54:17

Гіпотиреоз

Доброго дня! Мені 28 років. У мене вроджений генетичний синдром Рассела-Сільвера. Побічним діагнозом є гіпотиреоз. Все дитинство і років до 20 я приймала л-тироксин 25-50, в залежності від результатів аналізів. Потім по показам аналізів я перестала приймати гормон. В 22 роки я завагітніла. Протягом вагітності здавала аналізи на ТТГ та Т4вільний. Аналізи були в рамках норми, але за порадою лікарів я приймала тироксин 25 і йодомарин 200. Вагітність закінчилася плановим кесаревим розтином. Народився здоровий хлопчик. Після закінчення годування перестала приймати препарати. Зараз я вдруге вагітна (17-й тиждень). Аналізи ТТГ 0,721, Т4віл 1,00. УЗД: ліва доля 9,0 куб см, права - 5,0 куб см, в правій долі візуалізується розширений макрофолікул 3мм. Лікар прописав йодомарин 200. (Приймаю емфетал, куди входить йод 100 і половину йодомарину). Але я переживаю за здоров'я майбутньої дитини (наскільки я знаю, йод впливає на розумовий розвиток майбутньої дитини). Чи буде правильним не вживати тироксин (чи може бути шкода від нього)? Чи можна для впевненості вживати мінімальну дозу? ВИбачте за довгий текст, хотіла якомога чіткіше описати ситуацію. Дякую!

Ответы врачей 1

253
Таран Лилия Федоровна
Таран Лилия Федоровна
эндокринолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, МЦ 'Универсальная клиника 'Обериг''
Телефон: [email protected]
Добрий день! На даний час рівень ТТГ у вас в нормальному діапазоні для 2 триместру. Продовжуйте прийом препаратів йоду в добовій дозі 200 мкг та контоллюйте ТТГ, Т4 вільний кожні 6 тиж. На даний час немає потреби в прийомі Л-тироксину, ТТГ- в нижньо-нормальному діапазоні, тому є ризик передозування, навіть, на мінімальних дозах.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.