Богдан | 2019-10-29 12:32:20

Лікування гіпотериозу

Доброго дня, Володимир Іванович. В продовження Моє звернення до вас 10-02-2019 З травня 2019 почав себе погано почувати, турбували різні симптоми. Потім здав аналіз на ТТГ, результат - 4,96. Пішов до лікаря в свою поліклініку, попередній діагноз - гіпотериоз, аутоімунний тиреоїдит. Назначила пити еутирокс 25 і цифасель. біля двох місяців. Я це пропив, зробив аналіз ТТГ – 3,24. Зробив УЗІ, по контурах і геометрії все в нормі, але сама структура як сказала лікар “дрябла”.Вона сказала, що ще потрібно пропити еутирокс два місяці 25/50 (чергування через день). Я це місяць пропив, вирішив ще додатково проконсультуватися в лікаря в приватній клініці. Вона це все подивилася. Призначила еутирокс 50 пити 3-4 місяці, йосен 6 місяців, ( імуномодулятори, Л-карнітин, мельдоній – це все місяць). Я пропив еутирокс і йосен 1 місяць і три тижні, потім поїхав у відрядження і тиждень не пив цих препаратів. Потім зробив аналізи ТТГ -4,18, Т4 вільний – 1,22. Так як чув, що Ви хороший лікар, хочу у Вас запитати. В інтернеті пишуть, що при даному діагнозі навпаки йодовмісні препарати не потрібно приймати, що вони навпаки можуть нашкодити, чи дійсно це так, чи потрібно мені приймати йосен? Чи потрібно мені і надалі приймати еутирокс? Як можливо відновити функцію щитоподібної залози, щоб припинити вживати гормони. Перспектива вживати все життя еутирокс не сильно радує. Завчасно Вам дякую за Вашу змістовну і вичерпну відповідь! Ваша відповідь - Доброго дня! На жаль, відсутня інформація про вік, вагу, артер.тиск , антитіла до ТПО, вітамін Д і т.д. Однак при такому ТТГ гормони не призначаю, а даю 3 місяці на модифікацію способу життя - фізична активність, корекція харчування. Потрібно нормалізувати вміст вітаміну Д в крові. Йосен призначаємо при підвищеному рівні антитіл до ТПО на 2-3 міс. В будь-якому випадку потрібен клінічний огляд- адже лікуємо не аналізи, а людину з певними проблемами. Вік 35 років, ріст 180, вага 91кг, декілька раз міряв тиск 75-80/120-125. Зробив аналізи, ТТГ - 2,01, АТ-ТПО менше 9, вітамін Д - 21,5 нг/мл. Еутирокс і йосен припинив пити 4 дні назад. Підскажіть будь-ласка, чи варто знову приймати еутирокс? Чи потрібн приймати йосен? Коли АТ-ТПО менше 9, чи означає це, що автоімунного процесу не має або він дуже слабо виражений? Видно, що є дефіцит вітаміну Д. Що мене турбує останній міяць-два: частий звін у вухах, на голові випало волосся не невеличкій діляньці приблизно 1см в діаметрі, та два рази була алергія в виді водяної єкземи на руках. Що ви порадите мені приймати і як зкорегувати харчування і т.п. Завчасно Вам велике дякую!

Ответы врачей 1

1128
Панькив Владимир Иванович
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня! Рекомендую: посилити фізичну активність і зменшити калорійність харчування (зменшити вагу на 3-4 кг). Не курити. Консультація психолога (прийом адаптолу 500 мг 1 тб 2 р. в день, 1 міс.) і дерматолога. Нормалізувати вітамін D в крові (холекальциферол 4000 МО в день 3 міс.). Морепродукти і йод у фізіологічних кількостях не протипоказаний при гіпотиреозі та АІТ. В інтернеті пишуть всяке, його слід менше читати (стосовно лікування різних захворювань). Якщо Ви не отримували еутирокс принаймні один місяць - перевірте ТТГ, вТ4, антитіла до ТПО,лептин, інсулін, індекс HOMA. Ваша верхня межа ТТГ - 3,0. Йосен в даний момент не потрібен.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.