Оля | 2019-10-09 17:40:42

МРТ показує можливі прояви мікрокісти аденогіпофіза

Доброго дня. Підкажіть будь-ласка чи є якісь небезпечні симптоми по результатам МРТ? Прояви мікрокісти потрібно лікувати ? В протоколі МРТ: На серії МР-томогам турецьке сідло не розширене. Гіпофіз звичайної форми, з чіткою диференціацією на адено- та нейрогіпофіз. Вертикальний розмір гіпофізу - 5мм (норма 2-бмм), сагітальний - 9,5мм (норма до 10мм) В проекції базальних відділів аденогіпофіза, парамедіанно зліва, - гіпоінтенсивне Т133 та слабо гіперінтенсивне на Т233 вогнище до 2мм в діаметрі. Лійка гіпофіза не потовщена, розташована серединно. Хіазма не зміщена. Параселярні структури візуально не змінені. Серединні структури мозку не зміщені, Шлуночки мозку звичайної форми та положення, не розширені, не компремовані, латеральні - асиметричні (D>S). Достовірних МР-ознак наявності вогнищ патологічного МР-сигналу в речовині видимих при дослідженні ділянок головного мозку не виявлено. Кортико-субкортикальна диференціація обох гемісфер головного мозку чітка. Мигдалики мозочку розташовані над рівнем ВПО. Заключення: зміни в проекції аденогіпофіза зліва за характером МР-сигналу можуть бути проявом мікрокісти.

Ответы врачей 1

253
Таран Лилия Федоровна
Таран Лилия Федоровна
эндокринолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, МЦ 'Универсальная клиника 'Обериг''
Телефон: [email protected]
Добрий день! Дана МРТ -знахідка клінічного значення не має за умови відсутності клінічних симптомів гормональних порушень, підтверджених лабораторно.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.