o5oleg | 2019-08-11 16:22:30

Закладеність носа, втрата відчуттів запаху

Доброго здоров'я та гарного настрою. Порекомендуйте які потрібно здати аналізи для виявлення тих чи інших хвороб або їх відсутність. Риніт, гайморит, гострий тонзиліт ( піднебінні мигдалини видалені в дитинстві), фарингіт, Нещодавно оглянутий ЛОР-лікарем , д-з : Поліпи носа. Причина звернення: Закладеність носа, втрата відчуттів запаху Додаткова інформація: Мій вік = 45 років Травма шийного хребта більше 14 років повний параліч нижніх та верхніх кінцівок веду переважно лежачий спосіб життя Закладеність носа тимчасово ліквідовував по мірі необхідності краплями Нафтизину. Втрата відчуттів запаху, проблема наочно присутня близько року. За результатами досліджень МРТ хронічний гайморит Симптоми: Слизові виділення з носа можуть стати прозорими, жовтого або жовто-зеленого кольору, інколи неприємні відчуття розпирають з боку пазух носа. Дуже рідко болі можуть поширюватися на область очниці, чола, перенісся. Помітив цікавий випадок що всі вище вказані симптоми, закладеність носа зникає на третій день перебування в санаторію. Підозрюю одну із причин своїх проблем це якийсь алерген який знаходиться в помешканні де я постійно проживаю а саме проаналізувавши ситуацію, звузив коло підозрюваних до таких як: кімнатні квіти, шерсть тварин, пилові кліщі та може ще якісь алергени, не знаю. Які потрібно здати аналізи для встановлення правильного діагнозу? Щоб можна було розпочати ефективне лікування в міру можливості в даному випадку. Дякую за відповідь.

Ответы врачей 1

2515
Колпакова Марина Анатольевна
Колпакова Марина Анатольевна
отоларинголог детский, лор
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Добрый день! Для снятия отека в нос Назонекс спрей, по 2 впр в нос 2 раза в день. Аллергия часто вызывает полипозное изменение слизистой в пазухах. Поэтому аллергию не исключаем. Сдайте скрининг-тест ингаляционной аллергии Phadiatop. И затем проконсультируйтесь с аллергологом.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.