Дмитрий | 2019-07-11 11:21:31

холестерин

Добрый день! В первую очередь хотел бы поблагодарить Ваш сервис и каждого доктора в отдельности, которые помогают в первичных консультациях. Теперь вопрос. Мне 33 рост - 179, вес - 97 кг. повышен холестерин до 7. Во время обследования и консультации у гастроэнтеролога доктор посоветовал мне для понижения холестерина сбросить вес и нормализовать питание (которое, нужно заметить было "не совсем" правильное). Никаких препаратов не назначал. Коллеги посоветовали для понижения холестерина пропить в течении 2-3 месяцев препарат "Роксера 20" (якобы будет только лучше). Вопрос: можно ли пропить данный препарат на протяжении двух месяцев (например) без дополнительной консультации у гастроэнтеролога и по личной инициативе? И нужно ли это делать (есть ли смысл)? Заранее большое спасибо.

Ответы врачей 1

13268
Валерия Бурау, консультант likar.info
Валерия Бурау, консультант likar.info
Главврач, Общие вопросы
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня, якщо у вас немає протипоказів до прийому препарату: пацієнтам з підвищеною чутливістю до розувастатину або до будь-якого неактивного інгредієнта; пацієнтам із захворюванням печінки в активній фазі, у тому числі невідомої етіології, стійке підвищення рівня трансаміназ у сироватці крові та підвищення рівня будь-якої трансамінази в сироватці більше ніж у 3 рази понад верхню межу норми; пацієнтам з тяжким порушенням функції нирок (кліренс креатиніну < 30 мл/хв); пацієнтам з міопатією; пацієнтам, які супутньо приймають циклоспорин; пацієнтам з уже існуючими факторами для міотоксичних ускладнень; у період вагітності або годування груддю, а також жінкам репродуктивного віку, які не використовують відповідні засоби контрацепції; дітям віком до 10 років. Тоді можливий профілактичний прийом у дозі . Підбираючи початкову дозу, слід враховувати індивідуальний рівень холестерину у пацієнтів та майбутній серцево-судинний ризик, а також потенційний ризик розвитку побічних реакцій . Саме тому слід розпочинати терпію з мінімальних доз. А також слід дотримуватись дієтичного харчування.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.