Ірина | 2019-07-01 10:29:16

Антибіотик

Доброго дня! Хочу запитати Вашої поради щодо доцільності застосування антибіотика. В дитини (5 років) була температура 38,1 один день. Заклало ніс. На третій день почався сухий кашель. Лікар нас послухала, легені чисті, горло червоне. Виписала ліки для горла і від кашлю та антибіотик (Флемоксін) на три дні. Я вагаюся чи варто його давати. Що Ви порадите?

Ответы врачей 2

43
Никитина Светлана Ивановна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Адрес: ул. Александра Мишуги 2, Мы всегда рады Вам помочь с 8.00 до 20.00
Телефон: 0 800 33 75 61, 044 499 66 92, 067 235 77 83
Доброго дня! Раджу вам зробити загальний аналіз крові,аналіз крові на С- реактивный білок та тест на стрептокок з горлечка. Якщо стрептотест буде позитивним- треба приймати антибіотик, але не 3, а 10 днів. Якщо аналіз крові загальний та на С - реактивний білок будуть вказувати на бактеріальну інфекцію- теж треба приймати антибіотик, але вже 5-7 днів. Якщо інфекція вірусна , антибіотик приймати не потрібно взагалі. І ні в якому разі не треба приймати антибіотик курсом 3 дні- це сприяє розвитку опірності мікробів до антибіотиків. Будьте здорові!
1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.
Доброго дня, на жаль, интернет-консультації не призначені для корекції лікування дитини. Це можна робити тільки після огляду лікарем. Якщо призначення вашого лікаря викликають у вас сумніви, раджу звернутись на прийом до іншого педіатра або сімейного лікаря. Одужання вашій дитині!
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.