| 2013-10-18 17:25:40

Доброго дня! У мене після пологів почалися запори і під час дефекації спостерігається біль та...

Доброго дня! У мене після пологів почалися запори і під час дефекації спостерігається біль та невелика кровотеча. До пологів ніколи з таким не стикалась. Груддю годую тільки раз - два на добу. Після пологів пройшло 2 місяці. Ніяких медикаментів не вживала. Підкажіть будь ласка, ця проблема пройде сама з часом чи потрібно приймати якісь медикаменти?

Ответы врачей 1

1955
Ткаченко Федот Геннадьевич
Ткаченко Федот Геннадьевич
проктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, Проктологический центр Украины
Телефон: 8-050-3584323
Добрий день пані Ольго. Ті симптоми, які Ви вказали своєму листі з великою ймовірністю вказують на те, що у Вас має місце хронічна анальна тріщина. В подібній ситуації обов'язково потрібно впливати на ситуацію оскільки це може привести в кінці-кінців до оперативного втручання. А якщо зараз провести ефективне консервативне лікування, то існує велика ймовірність того, що тріщина заживе і Вас ця проблема вже не буде турбувати. Тому спробуйте наступне: 1) Дієта - вживайте таку їжу, щоб у Вас був регулярний м'який стілець. 2) Якщо дієти буде недостатньо, то приймайте послаблюючі. Наприклад, "Мукофальк" по 1п 3 рази на день + вазелінова олія по 1ст. ложці 3 рази на день під час їжі. 3) Якщо все ж буде спостерігатися щільний стілець, то користуйтеся зустрічної мікроклізмою - при виникненні поклику на випорожнення кишечника, вводьте водно-жирову мікроклізму (100мл олії+100мл води) і через 5-10 хвилин пробуйте оправлятися. 4) Після випорожнення не користуйтесь туалетним папером, а підмивайте промежину теплою водою по типу "біде". Буду радий, якщо мої рекомендації будуть корисні для Вас, але все ж вони не замінять очного огляду проктолога. Знайдіть можливість відвідати вказаного спеціаліста. З повагою Ткаченко Федот Генадійович.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.